Zanglessen


– UPDATE ZANGPRAKTIJK LALA VENEMA 23-05-22 –

De zangpraktijk zou van 1 sept 2021- 6 juni 2022 dicht gaan. Dit omdat ik in deze periode door het land trek met de voorstelling ‘Come From Away’ . Door corona spelen wij voorlopig alleen op vrijdag,zaterdag en zondag en gaat de zangpraktijk op maandag en dinsdag open voor live lessen en op woensdag en donderdag voor online lessen.
Vanaf augustus/september 2022 gaat de praktijk weer volledig open! Wil jij komend seizoen graag op zangles maar zou je eerst eens een proefles willen ervaren? Dat kan! 

Stuur een mailtje naar : venema_miriam@hotmail.com 

 


Heb je altijd al eens zangles willen nemen? Dat kan! Ik help je graag!

Zingen is voor iedereen:  jong en iets minder jong! Of je nu wilt zingen voor je eigen plezier of er je vak van wilt maken; onze stem is een bijzonder instrument waarmee we een groot deel van onze emoties kunnen tonen en is daarom een heerlijke manier om alles in kwijt te kunnen en een gevoel van vrijheid te ervaren! Je stem is een van de meest kwetsbare spieren die we als mens bezitten. Deze spier te leren beheersen en in te zetten is een van de leukste dingen die er is! Ik heb je graag zelfverzekerder te worden en te genieten van je eigen stem. Plezier staat voorop!

Tijdens de zangles zul je techniek leren om je stem op een goede, gezonde manier te leren gebruiken. Dit kunnen we meteen toepassen als we samen werken aan een liedje. Ik werk volgens het Universal Voice System. Hierin wordt met duidelijke en makkelijke termen inzichtelijk gemaakt wat je op technisch gebied nog kan leren. 
Naast het leren van techniek zullen we aan de slag gaan met dynamiek, tekstinterpretatie, eigenheid en performance. Mijn specialisatie is musical zang. Maar iedereen is welkom!

Ik bied lessen aan van 30, 45 en 60 minuten. Je krijgt dan individueel zangles. Je kan er voor kiezen elke week les te nemen maar 1 keer in de twee weken is ook mogelijk.
De zanglessen vinden plaats bij mij thuis in Zwolle.

Proefles:

Ik bied de mogelijkheid aan een proefles te komen nemen!
(30 min, 20 euro)
Je kan een mailtje sturen naar venema_miriam@hotmail.com

Techniek:

Ik geef les volgens het Universal Voice System.
Een zangmethode die ontwikkeld is door Alberto ter Doest.
Meer informatie over deze techniek is te lezen op www.universalvoice.nl

Doelgroep:

Ik geef les aan jongvolwassenen en volwassenen.
Beginners, gevorderden en professionals zijn welkom!

Tarieven:
prijstlijst-2022

Lees hieronder wat reacties van leerlingen die nu bij mij lessen!

Super leuke en creatieve manier om op deze manier zanglessen te volgen. Ideaal om vanuit je slaap- of huiskamer te doen en door de goeie apparatuur (en skills van Miriam) doet het absoluut niet onder voor de “normale lessen”! Geweldig dat de lessen zo gewoon kunnen doorgaan. Sluit altijd met een blij gevoel en extra energie de lessen af, niet alleen omdat het goede lessen zijn maar ook heel gezellig met Miriam als docent!

Laura Dokter

Wat Miriam zo’n fijne docente maakt is dat ze haar lessen en manier van lesgeven helemaal vormt naar wat jij als doel hebt en wat jouw stem nodig heeft. In de korte tijd die ik had om mij voor te bereiden voor mijn auditie heeft ze me enorm geholpen alles eruit te halen wat erin zat ( met de nodige technieken, uitleg en niet geheel onbelangrijk PLEZIER erbij! )

Merel Nieland

Wat ik zou fijn vind aan Miriam is dat ze verschillende manieren om de musicaltechniek te benaderen heeft meegekregen uit verschillende opleidingen. Hierdoor kan ze heel duidelijk een brug maken tussen 2 verschillende benamingen van hetzelfde. Haar methode werkt zeer duidelijk effectief. Ik merkte na een les al een groot verschil.
Ze luistert echt mee met wat mijn stem te bieden heeft en heeft alle losse eindjes aan elkaar geknoopt.
Ik liep in sommige registers ‘vast’ in hoe ik de klank moest benaderen. Ik was bang dat dingen al snel te ‘scherp’ klonken. Met enkele duidelijke tips heeft ze me meteen geholpen en zing ik nu in ieder register lekker. Ik wist niet dat ik zo kon klinken en maak iedere keer gebruik van de handvaten die ze me heeft meegegeven.
Miriam geeft zelfvertrouwen en haar enthousiasme bij het in ‘inkleuren’ van de muziek werkt aanstekelijk.

Sylvia Boone

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je graag meer informatie of je aanmelden voor een (online) proefles?
Stuur een mailtje naar venema_miriam@hotmail.com